Oproti zdraví nechybí odhodlání

Trojnásobný zisk nejcennější světové trofeje v Adventure golfu – Zeleného saka, které je určeno stejně u klasického golfu jen vítězi nejprestižnějšího světového podniku US Masters, dostává povážlivé trhliny. Devatenáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová, jež v jihokarolínském Myrtle Beach bude od 16. do 18. října obhajovat tituly z let 2012 a 2013 se opět potýká se stále bolestivějším zraněním pravé ruky, které má na svědomí únavové natržení svalu.

Oproti zdraví nechybí odhodlání

Olivia Prokopová pravé ruce neustále hoví 

„Prakticky, a to doslova, už nemohu ani držet hůl. Mezi údery ruce neustále hovím, jako bych ji měla na šátku. Hůl z pravé ruky pouštím ihned po dotyku s míčkem, což je špatně! Nemám vůbec čas ani mířit, protože dotyk dlaně s gripem je bolestivý tak, že nelze vydržet. Hraji prakticky hned, jakmile založím hůl za míček, a to se nedají zahrát dobré rány,“ shrnuje fakta z druhého tréninkového týdne Olivia Prokopová.

Její slova potvrzuje i kouč Aleš Vlk. „Olivia je schopná zahrát denně na té nejvyšší úrovni jen první dvě kola. Pak její výsledky rapidně stoupají. My jsme museli po dlouhém uvažování přejít k tomuto modelu přípravy, kdy hrajeme po obě denní tréninkové jednotky jen dvoukola, jelikož dlouhodobou a velmi intenzivní přípravu na jednotlivých jamkách nedovoloval ani z deseti procent její zdravotní stav. Ona prakticky i fakticky každou ránu protrpí se zaťatými zuby a se slzami na tváři.“

Na přetřes tak přišlo i odhlášení se z turnaje. „Můj táta chtěl, abych se odhlásila, ale to v žádném případě neudělám. Kdo ví, zda to není můj předposlední turnaj v životě a možná poslední v Adventure golfu, protože mne letos čeká už jen Mistrovství světa v Crazy golfu. Tak si to chci odehrát stůj co stůj, i když si to neužiji. Od listopadu se uvidí, co se mnou bude dál a co mi zdravotní problémy vůbec dovolí. Možná budu muset skončit úplně, možná jen omezím nějaké turnaje v jejich délce, možná se přesunu na jinou disciplínu, kterou je Putt-Putt, kde nejsou rány tak intenzivní, každopádně ale neříkám, že končím, i když nyní to na nějaká prvenství nevypadá. Zisk pátého Majoru, který by mne po dvou prvenstvích na US Masters a US Open posunul do absolutního čela historických tabulek, kde jsem společně s Mattem Mc Caslinem, jenž vyhrál čtyřikrát US Open, je lákavý. Stejně tak i vyrovnání dosavadního zisku tří zelených sak jeho bratra Dannyho. Milníků tedy čeká hodně, rozhodne co zdraví… Každopádně se sem na tento turnaj turnajů, jak je mu přezdíváno, za rok určitě vrátím a budu-li zdravá, pokusím se opět o mety nejvyšší,“ uzavírá s odhodláním Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *