Před obhajobou trápí Prokopovou opět zranění

Hned trojnásobná obhajoba čeká v následujících měsících v současnosti nejlepší světovou profesionální minigolfistku, devatenáctiletou Olivii Prokopovou z Rakovníka, která v loňské sezóně nepoznala hořkost porážky na žádném ze světových major turnajů.

„Již týden se připravuji v USA na US Open v Adventure golfu, kde obhajuji absolutní prvenství. Bohužel se hraje v Oceanport, kde jsem místní hřiště vůbec neznala a nevěděla, co dokážu během čtrnácti dnů natrénovat. A zda mám myšlenky na obhajobu?  Každý chce samozřejmě vyhrát, ale muži mne budou chtít z trůnu sesadit, takže okruh favoritů je široký. Necháme se překvapit, komu sedne neznámé hřiště nejvíce,“ usmívá se mladá slečna, nad jejíž účastí na americkém turné převzal záštitu i hejtman středočeského kraje Ing. Miloš Petera, jenž ze svého fondu uvolnil i peněžitou částku.

Prokopová si ale brousí zuby již na třetí nejcennější trofej, jakou lze v Adventure golfu získat a kterou je podobně jako v klasickém golfu Green jacket, v řadě za sebou. „V roce 2012 to ode mne každý po dvou druhých příčkách z let 2010 a 2011 čekal. Loni jsem překvapila sama sebe a stále pokládám triumf po play off s Dannym McCaslinem za něco navíc. Letos ale udělám absolutní maximum a pokusím se o zlatý hattrick, který se nikdy nikomu v historii nepovedl. Nedokážu odhadnout, zda je pro mne osobně lepší, že se bude hrát opět jen na dvou hřištích – Hawaiian Rumble a Pinneaple Beach, když se mi loni na nejtěžším Hawaiian Village dařilo nadmíru dobře. Budu mít ale na sklonku září a počátkem října více než tři týdny na přípravu, která je naplánována do posledního detailu. Dokonce si s sebou beru mimo trenéra hned tři sparingpartnery. Dobře ale vím, že tento titul budou chtít Američané po dvou letech znovu vrátit do své vlasti.“

Stejně tak si budou na sklonku října počínat Britové, pro které je zase prioritní titul z mistrovství světa v  Crazy golfu. Ten jim také loni jako první cizinec v historii odvezla z anglického Hastings, kde se šampionát každoročně koná, právě Olivia Prokopová. „Loni, kdy jsem dokázala v absolutní kategorii zvítězit o neuvěřitelných jednadvacet ran, jsem měla na přípravu týden, letos to budou pouze tři dny, protože do Anglie cestuji rovnou z USA, což bude asi rozhodující. Osobně favorizuji domácího Smitha a Fina Aho. Překvapit ale může některý z německých hráčů. Já si jako první cíl úspěchu kladu obhajobu titulu v kategorii žen. Kdyby se pak povedlo nějaké lepší umístění v absolutní kategorii, nebudu se vůbec zlobit.“

Devatenáctiletou profesionálku ale opět trápí zdravotní problémy. „Vůbec se mi o tom nechce hovořit. Mám opět problémy se zápěstím pravé ruky, tedy s tím již operovaným. Konzultovala jsem to před odletem s MUDr. Silberem, kterému bezmezně důvěřuji. A vyhlídky nejsou vůbec růžové. Hned po návratu se podrobím magnetické rezonanci, po které se rozhodne, co bude dál. Každopádně sezónu dokončím, i když bolesti jsou nesnesitelné. V listopadu bych musela opět na operaci k MUDr. Keberlemu, po níž bych ale nesměla minimálně půl roku hrát a ani trénovat. To může znamenat i definitivní konec kariéry,“ uzavírá smutně Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *