Prokopová uhájila Czech Masters až v posledním kole

První dva květnové dny patřily v areálu Fantasy golfu Plasy českým šampionátům v Adventure golfu, které vyvrcholily dvanáctikolovým Czech Masters, na němž se představila i Olivia Prokopová, již trojnásobná vítězka tohoto podniku z let 2011 – 2013.

Prokopová uhájila Czech Masters až v posledním kole

Oba rakovnické kluby – PGC JM20 i GWC  – mohly i díky grantům MěÚ Rakovník obsadit v Plasích všechny kategorie.

Dvojnásobná vítězka US Open a zejména US Masters, tedy dvou nejprestižnějších podniků planety, to ale na západě Čech neměla letos vůbec jednoduché. „Já jsem na podobné průběhy turnajů zvyklá, přesto musím přiznat, že to byla pořádná dřina,“ naráží profesionálka Prokopová na fakt, že o svém čtvrtém triumfu rozhodla až v posledním okruhu.

Po šesti čtvrtečních okruzích vedla česká reprezentantka o čtyři rány před Alešem Vlkem a stejné pořadí se stejným odstupem bylo na výsledkové tabuli i po prvních dvou pátečních kolech. V kole devátém stáhl Vlk ztrátu na dvě rány, aby o kolo později stav vyrovnal! „V jedenáctém okruhu jsem šel dokonce o tři rány do čela, ale dobře jsem věděl, co Olivia umí vždy v posledním okruhu zahrát, a dokonale se to potvrdilo.“

Prokopová zapnula na nejvyšší obrátky a sedmi zahranými hole in one a jedním bogey vytvořila nový rekord hřiště 30 ran, čemuž nedokázal čelit ani velmi dobře hrající Vlk, který nakonec skončil stříbrný s odstupem šesti ran. Na třetí příčce se pak umístila Taťána Krepsová.

Posledně jmenované pak patřila stříbrná příčka v kategorii žen, kterou s náskokem pěti ran uhájila před Libuší Prokopovou, v kategorii žáků zvítězil o dvě rány Lukáš Pekrt před Jakubem Kasíkem.

Bianka Jóglová, Rakovnický deník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *