Krajským sportovcům vládne Olivia Prokopová

Středočeský kraj zná od pondělí 16. prosince svého sportovce roku. Slavnostní vyhlášení ankety Sportovec Středočeského kraje 2013 proběhlo v sále Obecního domu v Nymburku.

Krajským sportovcům vládne Olivia Prokopová

Komise složená z tělovýchovných funkcionářů a pracovníků okresních organizací a sportovních svazů, představitelů měst, zástupců redakcí regionálního tisku a sponzorů vybrala z návrhů vítěze jednotlivých kategorií.

V nejprestižnější kategorii „Sportovec kraje“ zvítězila ve velmi silné konkurenci osmnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová. Tu moderátor večera Radek Šilhan přirovnal k překážkářce Zuzaně Hejnové, jelikož obě sportovkyně nepoznaly v roce 2013 hořkost porážky.

Prokopová dokázala v tomto kalendářním roce dominovat nejen Czech Masters, US Open, mistrovství světa, ale podruhé v řadě i US Masters.

„Nesmírně si tohoto ocenění vážím a není to žádná prázdná fráze. Jedná se o největší ocenění v podobných anketách, o kterém jsem mohla prozatím jen snít, protože konkurence v kraji, který produkuje desetitisíce špičkových sportovců, je skutečně obrovská. Pro mne je to zároveň obrovský závazek do příští sezóny, ve které bych se chtěla pokusit o malý zázrak v podobě zisku třetího zeleného saka v řadě, což se ještě nikdy v historii našeho sportu nikomu nepodařilo,“ uvedla bezprostředně po korunovaci dojatě novopečená královna krajských sportovců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *