Přípravu začala pár minutami

Přesně měsíc po operaci únavové zlomeniny a pakloubu na své pravé ruce, kterou osmnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu Olivia Prokopová absolvovala u specialisty MUDr. Radka Kebrleho v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, započala tato česká reprezentantka s přípravou.

Přípravu začala pár minutami

„Nevím, jestli se dá přímo hovořit o přípravě, protože hůl do ruky beru každý den skutečně jen na několik minut – více to zatím nejde. Musím pořádně takzvaně ošoupat jizvu, která se mi táhne z dlaně až na zápěstí, abych mohla hůl držet pevně. Naštěstí mám každý den k dispozici tréninkový green, který se nám podařilo získat díky MAS Rakovnicko o.p.s. z programu Rozvoje venkova SZIF , takže nemusím za přípravou nikam složitě dojíždět,“ pochvaluje si Olivia Prokopová.

Ta se ale zatím necítí ve stoprocentní formě. „Mimo strečinku a večerních výběhů stále ruku rehabilituji. Dojíždím do Prahy k Mgr. Kukačkové, jež se právě na tato zranění specializuje. Každý den se podrobuji masážím jizvy, probírám se luštěninami, pískem a dalšími materiály, aby si jizva zvykla.“

S každodenním několikahodinovým minigolfovým tréninkem hodlá Olivia Prokopová začít těsně před svým odletem na sklonku prázdnin. „Samozřejmě, že mi minigolfový trénink moc chybí. Vždyť jsem na něj byla zvyklá patnáct let. Doufám, že v posledním srpnovém týdnu už bude vše, jak má být. Prognózy to napovídají. Posledního srpna odlétám do USA, kde bych chtěla mít v Burlingtonu na kratších a rovnějších jamkách týden přípravy a v následujících pěti dnech pak čtyři turnaje, které budu více méně brát také jako přípravu. Pak už by měla začít více než třítýdenní příprava na vrchol sezóny, kterou bude US Masters v Myrtle Beach. I zde chceme první týden pojmout volněji, protože se bude už jednat o delší a kopcovité jamky, které vyžadují silnější rány.  Doufám, že se s obhajobou zeleného saka popasuji co možná nejlépe,“ uzavírá Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *