V Plasích na Czech Open otřáslo turnajem odstoupení Prokopové

Dlouho očekávaný souboj dvou současných nejlepších hráčů světa a držitelů nejcennější trofeje, kterou je zelené sako, určené každý rok vítězi nejprestižnějšího podniku v Adventure golfu – US Masters, skončil na sobotním CMOSA Czech Open v areálu Fantasy golf Plasy po pouhých dvou hodinách.

V Plasích na  Czech Open otřáslo turnajem odstoupení Prokopové

Spolufavoritka profesionální kategorie a současná světová jednička Olivia Prokopová byla z důvodu zranění nucena odstoupit z průběžné druhé pozice. „Omlouvám se všem zúčastněným, zejména organizátorům, kteří dokázali připravit skutečně bezvadný podnik na světové úrovni s výborným zázemím pro všechny hráče, ale hrát se zlomeninou zápěstí na té nejvyšší úrovni prostě dál nejde. Zkoušela jsem to několik dnů v tréninku, ale vždy jsem to vydržela maximálně dvě hodiny, stejně jako dnes dvě soutěžní kola. Věděla jsem předem, že mé výsledky nebudou asi valné, přesto jsem nechtěla nikoho zklamat, že bych vůbec nenastoupila. Dokonce jsem myslela, že vydržím celých osm okruhů a Švéda Locknera alespoň trochu potrápím, ale některé jamky nemohu dlouhými ranami vůbec zahrát, proto odstupuji,“ uvedla po odehrání druhého okruhu a několikaminutovém jednání s vedením podniku Olivia Prokopová.

Toto rozhodnutí otřáslo všemi hráči z českého národního výběru – takzvaného „Olivia teamu“, kteří se tak již dokonale nesoustředili na vlastní výkony. Z celkového prvenství na Czech Open 2013 se tak opět po třech letech radoval Švéd Ricard Lockner (- 12), na druhé příčce skončil Aleš Vlk (+8), na třetí pozici pak Taťána Krepsová (+16) – oba ČR.

„Děkuji organizátorům za výborně zorganizovaný turnaj, který byl ozdoben pro profesionály řadou animačních programů. Vítězství mi samozřejmě těší, i když bych byl raději za souboj s Olivií, se kterou jsem loni o jednu ránu prohrál. Tentokrát to už nemělo takový náboj, i když Aleš Vlk se představil ve výborné formě – bohužel jen do té chvíle, než na něho začalo v přestávkách mezi koly stále více psychicky doléhat zranění jeho svěřenkyně. Olivii přeji, aby jí dopadla co nejlépe operace a aby se během léta dala co nejdříve do pořádku, a těším se, že na podzimní US Masters přiletí opět v té nejlepší formě. Bez její stoprocentní účasti by byl každý podnik poloviční,“ uvedl Ricard Lockner.

Za organizační tým promluvil k dvacítce kvalifikovaných hráčů a hráček na závěrečném slavnostním banketu majitel areálu Fantasy golf Plasy Petr Neuman. „Děkuji české minigolfové asociaci CMOSA za přidělení tohoto letošního nejprestižnějšího turnaje, všem hráčům za předvedené výkony a bezproblémový průběh celého dne, rozhodčím pak za objektivní posuzování. Jsem moc potěšen, že jsme mohli přivítat dva z absolutně nejlepších hráčů planety a i když jsme byli nakonec – bohužel – o jejich souboj ochuzeni, mohu prohlásit, že Olivia i Ricard zde zanechali obrovský dojem.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *