Vítězstvím se opět zapsala do dějin.

„Myslel jsem, že jsem už v Adventure golfu zažil všechny možné scénáře, ale hluboce jsem se mýlil,“ glosoval průběh sedmého, tedy prvního nedělního finálového okruhu, letošního ročníku US Open manažer české výpravy Jan Prokop.

Vítězstvím se opět zapsala do dějin.

Narážel tak fakt, který zapříčinila osmnáctiletá hráčka Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová, jež po devíti odehraných jamkách unikla dosud souběžně vedoucímu Dannielovi Mc Caslinovi o neuvěřitelných sedm ran! „Bylo to jako ve snu, celkem jsem v tomto kole zahrála jedenáctkrát eso, ke kterým jsem ale -bohužel – přidala dvě trojky, čili výsledek byl 27 ran. Danny zahrál 35 ran, tak jsem šla do posledního okruhu s náskokem 7 ran před Bradem Lebo a Gregem Newportem. Nikam jsem se nehnala a netlačila do es. Nakonec jsem zahrála 31 ran, což mi na vítězství bohatě stačilo,“ usmívala se již dvojnásobná vítězka tohoto druhé nejvyššího Major turnaje sezóny.

Prokopová tak nejen potvrdila pozici absolutně nejlepší české hráčky, která již několik let udává i tón i světovému Adventure golfu, ale opět se zapsala do dějin tohoto sportu. Vítězů obou hlavních turnajů – tedy US Open a US Masters – pamatuje historie již několik. Všichni však měli v kolonce místa konání zapsáno Myrtle Beach. Pouze česká hráčka však dokázala dominovat jak v této baště Adventue golfu, tak i na US Open v jiném městě. Konkrétně v roce 2011 v Bransonu. Nyní tedy navlékla na šňůru vítězství korálek s nálepkou Myrtle Beach. A kdo ví, zda by už neslavila zlatý hattrick, nebýt jejím týmem špatně zvoleného systému na jedné z jamek v Chicagu 2012, kde skončila bronzová!

„Nyní se chci dát pár dnů zdravotně do pořádku, protože mi to znovu hodně zmordovalo. Pak se připravím na Czech Open, po kterém mám několik sportovně-společenských akcí, absolvuji camp pro malé děti v Horním Bezděkově a pustím se díky překopanému kalendáři do dlouhodobé přípravy na US Masters. To bude letos hodně zajímavé. Podařilo se nám dát dohromady čtyři přípravné turnaje v USA, další dva skvělé sparing-partnery přímo pro dějiště US Masters a navíc se mimo už dvou Mc Caslinů představí i ten třetí a dříve nejúspěšnější – David.,“ těší se na novou výzvu Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *