PROKOPOVÁ DOMINOVALA ČESKÉMU MASTERS

Po té, co Švéd Ricard Lockner zaostal na červencovém Czech Open za vítěznou Olivií Prokopovou z rakovnického Putt-golf clubu o pouhou jedinou ránu, těšili se diváci na letošním Czech Masters v Horním Bezděkově na jejich souboj téměř marně. Švéd sice přicestoval, ale očekávané drama se tentokrát nekonalo!

PROKOPOVÁ DOMINOVALA ČESKÉMU MASTERS

foto Jiří Heller

I když se ani jeden z výše uvedených nepředvedl v tom nejlepším světle, nasadila Prokopová v průběhu prvního dne, kdy bylo sehráno šest okruhů, k takovému trháku, že bylo prakticky rozhodnuto. Vedla totiž o neuvěřitelných třináct ran. „Přesto jsem si velmi dobře uvědomovala, co všechno se může v našem sportu stát,“ připomíná sedmáctiletá hráčka.

Ta v prvním nedělním kole hrála takzvaně na jistotu, čímž dovolila Locknerovi náskok o čtyři rány stáhnout. „V posledním kole už musel Ricard hrát vabank a já mohla být naopak v naprostém klidu. I proto byl nakonec náš rozdíl jedenáct ran. Třetí skončil s odstupem dalších osmi ran Daniel Vlček. Samozřejmě jsem nadmíru spokojená s obhajobou nejcennějšího českého titulu, i když výsledek jsem si představovala o dvě – tři rány lepší,“ uvedla Olivia Prokopová, která už balí na odlet do USA.

„Po třech letech mne nečeká turnajová šňůra, ale odlétáme na šest týdnů přímo do Myrtle Beach, dějiště US Masters. Jak známo, nejprestižnější světová trofej, kterou lze v Adventure golfu získat – zelené sako, je sice už na území naší republiky, ale je Ricarda Locknera, který ho získal v roce 2010 a nyní ho přivezl ukázat dalším českým hráčům a zanechal ho zde na hřišti Fantasy golfu Plasy, kde se bude příští rok konat Czech Open a kde je do té doby k prohlídce. Já znovu zopakuji svoji loňskou větu, že:   Vše nyní podřídím jedinému cíli a pokusím se do Evropy přivézt zelené sako pro vítěze US Masters,“ uvedla na pravou míru prozatímní přítomnost zeleného saka v Česku Olivia a okamžitě se smíchem dodala: „Chtěla bych, aby tady to Ricardovo mělo u nás bratříčka, ale hlavně aby mu ho sem nepřivezl on.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *