Vrátila nejcennější český titul do vlasti

Poprvé ve čtrnáctileté historii se na jednom hřišti mimo území USA utkali v přímém souboji úřadující mistři dvou nejprestižnějších Major turnajů v Adventure golfu. Událo se tak o víkendu v Horním Bezděkově u Kladna, kde se při Czech Masters představil šampion US Masters 2010 Ricard Lockner ze Švédska a úřadující mistryně z US Open 2011 Olivia Prokopová.

Vrátila nejcennější český titul do vlasti

Oba v současnosti nejlepší hráči světa v této minigolfové disciplíně předvedli to nejlepší ze svého umění a od první jamky bylo téměř jasné, že o titul si to rozdají právě oni dva. Do čela se dostala hned od úvodu česká hráčka, ale její náskok na švédského soupeře po šesti sobotních okruzích byl pouhé dvě rány. Na třetí příčce se tou dobou pohybovala se ztrátou třinácti ran Veronika Vlčková, na čtvrté Daniel Vlček, jenž ztrácel na Prokopovou ran sedmnáct.

Ani druhý hrací den neubral na dramatičnosti. Celkově sedmý okruh zahájil Lockner čtyřmi hole in one, na které ale nedokázala Prokopová odpovědět. Švéd tak šel do vedení o dvě rány. Avšak na zbývajících čtrnácti jamkách česká reprezentantka zapnula opět na plný výkon a oba borci skončili s turnajovým rekordem 31 ran.

Osmý finálový okruh už sledovaly desítky přítomných hráčů a diváků se zatajeným dechem. „Dvě rány náskoku totiž neznamenají vůbec nic,“ komentuje dění Prokopová.

Ona i Lockner šli až do šesté jamky v paru. Na sedmé jamce Olivia poprvé udeřila. „Ricard zahrál na lehké jamce dvojku, já hole in one. Bohužel hned na příští jamce jsme si role obrátili.“

Na deváté jamce šel hrát jako první švédský hráč, ale nejméně podařenými ranami za celý víkend zahrál čtyřku. „Odpověděla jsem opět esem a bylo téměř rozhodnuto. Nakonec jsem zvítězila celkově o pět ran, tetí příčka patřila Danielu Vlčkovi. Bylo to moc a moc psychicky i fyzicky náročné, ale jsem ráda, že nejcennější domácí pohár je opět na české půdě,“ usmívala se Olivia Prokopová, kterou nyní čeká dvouměsíční turnajová šňůra v USA. „Vše podřídím jedinému cíli. Pokusit se do Evropy přivézt zelené sako pro vítěze US Masters.“

Prokopová se víkendu radovala i z dalších sedmi titulů, když mimo výše uvedenou kategorii ovládla i kategorii žen, juniorů a společně s Locknerem, Turoněm a Bučem i kategorii týmů, ve které startovali za Putting golf club Úžice.

Stejné tituly si šestnáctiletá hráčka přivlastnila i ve vloženém Mistrovství České republiky, které bylo součástí Czech Masters a které bylo ukončeno po šesti sobotních okruzích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *