Ve špičce mezi nejlepšími z nejlepších

Dvě vynikající umístění si na své konto připsala při PPA Týdnu národních šampionů v americkém Lynchburgu patnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová, jež se jako jediná žena v celém startovním poli postavila proti nejlepším profesionálům z Pro Putters Association v minigolfové disciplíně Putt-Putt.

Při úterním turnaji s názvem „Proputters.com“ obsadila Prokopová v konkurenci padesáti šesti startujících jedenáctou příčku, ve středečním turnaji „Tournament Player´s Championship“, do kterého museli hráči projít náročnou kvalifikací, pak mezi dalšími dvaapadesáti borci skončila třináctá, čímž potvrdila, že patří mezi nejlepší hráče světa i na tomto povrchu.

„O těchto příčkách se mi snad ani nezdálo. Loni, když jsem se poprvé do této nejstarší asociace na světě dostala a kdy jsem se umísťovala na těchto turnajích ve čtvrté a páté desítce, jsme si dali za cíl, abych se zde prosadila na úplnou špičku za pět až sedm let. Toto byl obrovský skok. Vždyť jsem dvakrát za sebou nechala ohromné množství těch nejlepších hráčů na světě z tohoto povrchu, kteří to hrají desítky let každý týden, a to mi navíc v každém turnaji nevyšel jeden ze čtyř okruhů,“ je sama hráčka překvapena ze svých výborných výsledků.

Nyní čeká na hráče třídenní „51ts Annual PPA National Championship“a Olivia Prokopová si je vědoma, že to nebude žádná procházka růžovou zahradou. “V sobotu v poledne může být všechno úplně jinak, proto nedělám z dosažených výsledků žádné závěry. Stále je naším cílem, abych se umístila v horní polovině startovního pole.”

Bianka Jóglová, Rakovnický deník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *