Prokopová ovládla republiku

Hned se třemi zlatými poháry se z premiérového mistrovství ČR v Adventure golfu – Czech Championship 2010, které se konalo o víkendu v bezvadně připraveném areálu v Horním Bezděkově, vrátila do rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE patnáctiletá profesionální hráčka Olivia Prokopová.

Prokopová ovládla republiku

Ta ovládla nejen kategorii juniorů, když po šesti okruzích, v nichž zahrála celkem 224 úderů, za sebou nechala o 45 úderů pozadu stříbrnou Veroniku Švarcovou a o rovných 120 úderů bronzového Patrika Endta.

V kategorii žen nahrála Olivia Prokopová (224 úderů) na stříbrnou profesionálku Veroniku Vlčkovou 12 úderů, na bronzovou Dagmar Kutilovou pak 48 úderů.

V nejprestižnější kategorii profesionálů bez rozdílu pohlaví musela Prokopová bojovat až do samotného závěru. „Byl to boj, jak má být. Věděla jsem, že nemám na tomto hřišti vzhledem k zahraničnímu turné a dalším povinnostem vůbec nic natrénováno, přesto mi ani nenapadlo, že bych nenastoupila.,“ říká Prokopová.

Ta začala velmi dobře, když v úvodním kole zahrála 32 úderů. „To bylo sice výborné, ale hned potom jsem zahrála o deset úderů více. A muži Jaroslav Jirkovský a Jiří Maršíček hráli velmi dobře, takže bylo po náskoku. Po prvním dnu, kdy jsme hráli čtyři okruhy, jsem vedla jen o dva údery. O ty jsem ale přišla v prvním nedělním kole, takže do finálového okruhu jsme šli s Jaroslavem za nerozhodného stavu, Jiří ztrácel jen tři údery.  Čili super drama. Nakonec jsem o čtyři údery zvítězila. Kluci museli ještě do rozstřelu o stříbro, který pro sebe na třetí jamce rozhodl Jirkovský, na Maršíčka zbyla bronzová příčka. Já za tento titul děkuji Markovi Špidrovi, Aleši Vlkovi a všem klukům ze svého týmu. Bez nich by to nešlo.“

Kamila Elsnicová, Rakovnický deník

Zleva manželé Vlčkovi – majitelé areálu, Olivia Prokopová, Jaroslav Jirkovský a Jiří Maršíček.

Olivia se raduje se svým caddiem Alešem Vlkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *