Prokopová má první letošní titul

Po dvouměsíčních kvalifikacích pořádal Gardengolf Western Club Rakovník z pověření sekce Adventure golfu při Czech Minigolf Open System Association republikové mistrovství ve hře na jamky – Czech Matchplay 2010.

Prokopová má první letošní titul

Šest kvalifikovaných se po dobu tří týdnů utkalo systémem každý s každým dvoukolově, kdy každé z kol obsahovalo dva okruhy. Celkem se tedy pro každého jednalo o dvacet vzájemných měření sil.

„Tento systém byl velmi spravedlivý, protože se tak předešlo nahodilým výsledkům. Chtěli jsme, aby soutěž byla co možná nejnapínavější až do jejího závěru, což se do puntíku podařilo,“ říká hlavní pořadatel Václav Leitner.

Z celkového prvenství a titulu mistryně ČR se nakonec radovala čtrnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová, která nepoznala hořkost porážky ani v jednom z dvaceti duelů a již několik kol před závěrem soutěže bylo jasné, že si opět po roce přivlastní cenný pohár.

O další příčky se už rozhořely lité souboje a ještě v předposledním kole o stříbro bojovali hned čtyři účastníci. Nakonec ho pro sebe vybojoval druhý z profesionálů Václav Leitner (Gardengolf Western Club Rakovník). O třetí příčce rozhodl až samotný závěr, který vyšel nejlépe jednomu z nejlepších republikových hráčů amatérské kategorie Aleši Vlkovi (Mini G Jamky Kožlany), který byl před odvetnými zápasy až na páté příčce.

„Jsem samozřejmě moc ráda, že se mi obhajoba podařila. Kvalifikace pro mne nebyla náročná, ale v zápasech o konečné umístění už to byl boj. V tomto systému může totiž každý porazit každého a nikdy není nic předem daného. Šla jsem do toho ale naplno v každém zápase a nic jsem nevypouštěla, ani když už jsem věděla, že mám titul v kapse. Chtěla jsme soutěží totiž projít bez porážky, což se podařilo,“ radovala se Olivia Prokopová.

Ta jako každý rok předvedla v neděli v brněnském hotelu Voroněž něco málo ze svého umění při Velkém firemním mítinku mateřské společnosti STARLIFE. „Premiérově jsme přijeli s novým mobilním greenem, který je úžasný a každému se líbil. Hodinu před začátkem mítinku a v hodinové přestávce byl společně se mnou v ohromně vytížený, protože na něm může hrát několik lidí najednou,“ svěřuje se Olivia, jež si opět zahrála i proti olympijskému vítězi Robertu Změlíkovi. „Byl jako vždy super – s ním je hra pokaždé velkou zábavou. Nakonec jsme spolu byli i na podiu, což je před několika stovkami lidí v obecenstvu velký zážitek, protože z pana Změlíka vyzařuje něco, co neumím ani popsat. Představoval „Odznak všestrannosti olympijských vítězů“, který se bude pro žáky základních škol nyní rozjíždět a který bych měla s Romanem Šebrlem propagovat snad i já. Moc se na to těším.“

Kamila Elsnicová, Rakovnický deník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *