Rozstřel znamenal skalp legendy

Dramatičtější rozuzlení, než které přineslo nedělní finálové dvoukolo letošního US Open v Adventure golfu, jež se konalo v severoamerickém Chicagu, si lze z mé strany jen těžko představit.

Rozstřel znamenal skalp legendy

Popiska: Vlevo vítěz kategorie amatérů Calvin Owens, uprostřed vítězka kategorie žen Olivia Prokopová, vpravo vítěz kategorie Open Kevin Lacey. Foto Honza Prokop

Dramatičtější rozuzlení, než které přineslo nedělní finálové dvoukolo letošního US Open v Adventure golfu, jež se konalo v severoamerickém Chicagu, si lze z mé strany jen těžko představit.
Naštěstí jsem nevěděla, jak si stojím, jen jsem tušila, že bych mohla být někde nahoře. Ale že je pořadí tak našlapané, to by mne nenapadlo. Z výsledkovek je jasné, že jsem neustále bojovala s obhájcem loňského prvenství Mattem Mc Caslinem o celkovou sedmou příčku.
Po sobotě jsem vedla o dva údery, ale v prvním sobotním kole, kdy jsem zahrála 38 úderů a on 35 úderů, se dostal o úder přede mne! V posledním kole byl táta nebývale nervózní a pořád něco počítal. Hlídal i šestou příčku Charlieho a taky skupinu hráčů za námi. Já hrála přímo s Mattem.
Když si promítnu jednotlivéjamky, tak jsme dlouho byli od druhé jamky (já eso, on dvojka) na plichtě. Pak jsme oba vyesovali osmou jamku… Na patnáctce jsem dala eso, Matt dvojku a já tedy o úder vedla. Na poslední osmnácté jamce táta s Markem shodně řekli: „Musíš…“ Jenže byla to z mé strany dvojka a Matt poprvé v turnaji na této jamce zaznamenal eso! Takže remíza a rozstřel o sedmou příčku! Všichni jsme moc stáli o „skalp“ této minigolfové legendy!
Losování vyhrál Matt a překvapivě si vybral, že začne. Dal na jedničce eso… Musela jsem se snažit, abych rozstřel dostala na další jamku. Zahrála jsem také eso. Na druhé jamce zvolil Matt odlišný způsob hry od mého systému a zahrál trojku… Věděla jsem, že mi stačí si dobře přihrát a dohrát… Míček ale chytil spáru a odrazil se daleko od jamky. Čekal mne dvoumetrový putt… Dala jsem do něj všechno! Ano, byla to dvojka, která pro mne znamenala sedmou příčku v kategorii Open! Táta, Marek i Milan jsou moc spokojeni. Navíc jsem byla vyhlášena i nejlepší ženou. Toto ocenění je na tomto turnaji mé premiérové!
Velmi dobře se představil Milan Sýkora, který také až do poslední jamky posledního kola bojoval o celkovou devátou příčku s Manfredem, kterému podlehl o pouhý jeden úder. Desátá příčka je ale vynikající! Oba Markovi za přípravu děkujeme. Umístění dvou hráčů v první desítce jsme ještě nikdy pro náš Putt-golf club STARLIFE z US Open nepřivezli. Máro, díky!

Olivia Prokopová, US Open 2009, Chicago

TOP TEN
1. Kevin Lacey 270
2. Randy Reeves 277
3. Brad Lebo 280
4. Rainey Statum (win play off) 281
5. Nate Nichols 281
6. Charlie Greenwalt 283
7. Olivia Prokopová (win play off) 287
8. Matt Mc Caslin 287
9. Manfred Steward 293
10. Milan Sýkora 294

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *