Prokopová ovládla Czech Open a upevnila vedení v Cupu

Dokonalý triumf se povedl třináctileté hráčce Putt-golf clubu STARLIFE Olivii Prokopové při letošním ročníku Czech MOS Open, který z pověření české asociace pořádal již od prosince, kdy probíhaly kvalifikace, její mateřský oddíl Putt-golf clubu STARLIFE. Po odehrání dvaasedmdesáti jamek se Prokopová (131 úderů) radovala nejen z vítězství v kategorii juniorů (2. Ivana Marešová 172 úd., 3. Jan Prokop ml. 117 úd. po 48 jamkách), ale i žen (2. Ivana Marešová 172 úd., 3. Taťána Krepsová 115 úd. po 48 jamkách).

Prokopová ovládla Czech Open a upevnila vedení v Cupu

Prokopová možná překvapivě, i když suverénně, zvítězila i v nejprestižnější kategoii Open, kde za sebou na stříbrné příčce nechala s odstupem dvanácti úderů svého dlouholetého trenéra Marka Špidru (143 úd.) – oba dva se společně představí při podzimní US Masters v kategorii profesionálů a dvojic. Bronz pak po dramatickém závěru základní části bral další člen rakovnického clubu Peter Feix (160 úd.).

Posledně jmenovaný se tímto nominoval na US Masters v kategorii amatérů, v níž ho pro soutěž dvojic doplní spoluhráč z Putt-golf clubu STARLIFE Aleš Vlk (172 úd.). Ten sice v sobotu mezi amatéry obsadil až stříbrnou příčku, ale vítěz Václav Leitner (168 úd.) z Gardengolf Western Clubu se případné nominace předem vzdal.

Doplňující nominace na letní US Open pak patřila celkově čtvrtému Milanu Sýkorovi, jenž po základní části zaostal za postupujícím Feixem o pouhé dva údery.
Výborným průměrem v počtu úderů si Prokopová (průměr 44,100), jež má odehráno již deset kol, upevnila vedení v průběžném pořadí Czech MOS Cupu, který vyvrcholí finálovým turnajem v prosinci letošního roku. Na průběžné druhé příčce se drží Marek Špidra (48,250), na třetí Milan Sýkora (53,000).

Olivia Prokopová (65 úderů) neslavila v posledních dnech vítězství jen na svém prioritním povrchu, ale při XXV. ročníku Novovoročního turnaje i na eternitu pražského Tempa, kde premiérově dominovala v kategorii žen před druhou Evou Libigerovou (Tempo Praha – 66 úd.) a třetí Kateřinou Tietzovou (Bystřice p. Hostýnem). V kategorii Open patřila Prokopové vynikající osmá příčka, kluboví kolegové Feix a Vlk obsadili sedmnáctou, resp. osmnáctou příčku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *