Olivia Prokopová vybojovala další titul

První říjnová neděle přinesla v anglickém Dorridge pro jedenáctiletou rakovnickou minigolfistku Olivii Prokopovou zisk dalšího primátu. Jako hráčka Planet Hastings Crazy Golf Clubu nastoupila v BMGA British Club Championships, tedy v jednodenní mistrovské soutěži smíšených družstev Velké Británie.

Olivia Prokopová vybojovala další titul

Klub z města Hastings (označovaný jako „Z“) nastoupil do šesti duelů, ve kterých se jednotlivé týmy utkávají ve hře na jamky systémem každý s každým, když nejhorší výsledek jednoho z členů sestavy se vždy škrtá, v sestavě Ted McIver, Olivia Prokopová, Ruth Bullin, Tim Davies. Po čtyřech vítězství, jedné remíze a jedné porážce převzala jako první právě Prokopová z rukou prezidenta Britského svazu Keitha Kellarda pohár pro mistry Velké Británie.

„Oliva byla naším absolutně nejlepším hráčem, který dosahoval na jednotlivých jamkách vynikajících výsledků, a pravděpodobně i nejlepším hráčem celého šampionátu. Pokud za nás nastoupí i příští rok, budeme s ní s největší pravděpodobností počítat na post čtvrtého hráče, na němž leží největší tíha zápasů,“ uvedl po skončení bojů Tim Davies, trojnásobný mistr světa v Crazy golfu.

„Tento formát soutěže byl vynikající. Členové jednotlivých týmů se neustále povzbuzují a hecují, což jsem ještě při individuálních turnajích nezažila. To mne hnalo dopředu. Navíc mi tyto povrchy (umělá tráva – pozn. autor) maximálně vyhovují. Jsem šťastná, že jsem nezklamala,“ usmívala se Olivia Prokopová.

Při šampionátu se představili i další dva Češi, jinak členové rakovnického Putt-golf clubu CONDOR. Kateřina Kulhánková a Jan Prokop starší nastoupili ve společnosti Billa a Rockyho Bullinových za druhý tým Hastings Crazy Golf Clubu (označovaný jako „A“), aby společně vybojovali po třech výhrách, dvou remízách a jedné porážce bronzovou pozici a titul druhých vicemistrů Velké Británie.

„Je to pro nás absolutně nečekaný výsledek. Před začátkem jsme doufali v šesté, maximálně páté místo. Rozehráli jsme se ale k výborným výkonům, když se nám podařilo první dva zápasy vyhrát. V tom druhém jsme dokonce otočili výsledek během čtyřech posledních jamek z 0:2 na 4:2! Nestačili jsme pouze o jednu jamku na pozdější celkové vítěze. Poslední dva duely pak dokonale vyšly Honzovi, který na čtvrté pozici rozhodl vždy na poslední jamce esem o remíze,“ zhodnotila bronzový výkon Kateřina Kulhánková, jež sama také podala výborný individuální výkon.

Team W D L Pts
Hastings „Z“ 4 1 1 13
Midlands „A“ 4 0 2 12
Hastings „A“ 3 2 1 11
Tunbridge 2 3 1 9
London 2 2 2 8
Kent 1 2 3 5
Midlands „B“ 0 0 6 0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *