Olivia Prokopová vybojovala další dva tituly během týdne

Náročný závěr letošní sezóny přinesl pro jedenáctiletou hráčku rakovnického Putt-golf clubu CONDOR Olivii Prokopovou dva zlaté poháry.

Olivia Prokopová vybojovala další dva tituly během týdne

Nejprve se v jihokarolinském Myrtle Beach (USA) představila v Turnaji mistrů, kde se po jednom bronzu a dvou stříbrných příčkách premiérově radovala z vítězství v kategorii žen. „Nebylo to ale vůbec jednoduché. Vítězství jsem musela doslova vydřít,“ naráží Prokopová na fakt, že před druhou Vanette Block zvítězila po dvanácti kolech o pouhý jeden úder.

Po prvním hracím dnu, kdy bylo na programu pět úvodních okruhů, vedla česká reprezentantka o jeden úder. Stejná situace se opakovala i po dnu druhém, po kterém měly hráčky za sebou již okruhů jedenáct. Rozhodnout tak mělo až poslední finálové kolo třetí hrací den. „Začala jsem třemi esy (jamka na první úder), ale pak jsem celkem smolně dala dvě trojky, na což soupeřka reagovala celkem pěti esy. Bylo tedy jasné, že v závěrečné pasáži musím i já přidat minimálně čtyři esa a na dalších jamkám už nesmím zahrát hůře než po dvou úderech. Povedlo se mi to do puntíku. S Vanettou jsme tedy hrály remízu, která mi zaručila prvenství. Radost celého realizačního týmu byla nelíčená. Však jsem také všem na závěrečném banketu za podporu v proslovu poděkovala,“ vzpomíná Olivia.

Na stupně vítězů pak Prokopovou a Vanettu Block doprovodila nestárnoucí Nancy Gilchrist, jež na první hráčky ztratila deset, respektive devět úderů. V kategorii Open (společně s muži) obsadila Prokopová osmnáctou bodovanou příčku.

Českou výpravu, která čítala celkem sedm členů, přijela přímo do dějiště podpořit i čtyřčlenná skupina fanoušků. „Jsem tady poprvé a jsem doslova nadšen. Bylo úžasné sledovat závěr soutěže v podání Olivie, když na posledních pěti jamkách zahrála čtyři esa, aby si tak zajistila vytoužený titul. Určitě ji budeme podporovat i nadále,“ uvedl Miloš Matějka, majitel novostrašecké společnosti Elektromont.

„My jsme navštívili již několikátý turnaj, ale dnešním výkonem Olivie i jejího bratra v kategorii juniorů jsme naprosto unešení. Perfektně ale šlapal celý realizační tým,“ hodnotil Rudolf Kulhánek ze sponzorující společnosti Elektro – Viola.

Jak již bylo naznačeno, obsadil Putt-golf club CONDOR i další kategorie. Osmiletý Jan Prokop navázal prvenstvím v kategorii juniorů do dvanácti let na předchozí tři tituly své starší sestry, v kategorii amatérů se pak představil Petr Mendík, jemuž nakonec patřila čtvrtá příčka.

Okamžitě po slavnostním ceremoniálu se Olivia Prokopová z USA přesunula do anglického města Hastings, kde obhajovala loňský titul mistryně světa v Crazy golfu v kategorii žen a stříbrnou příčku z kategorie mužů.

„Náročný program a zvýšená nervozita asi učinily své, protože se vracím se smíšenými pocity. Povedlo se mi sice obhájit titul mistryně světa v ženách, když druhou Ruth Bullin jsem porazila o tři údery, což ona komentovala slovy: „Chtěla jsem tě letos dostat, ale budu si muset počkat do roku 2007″, ale jinak spokojená nejsem. Po sobotních čtyřech okruzích jsem totiž byla v kategorii mužů na průběžné druhé příčce, odkud jsem se po prvním nedělním okruhu posunula do čela celého šampionátu, ale v závěrečných dvou okruzích jsem nezvládla roli favoritky, zahrála jsem za svými možnostmi a spadla na celkovou šestou příčku, která je pro nás všechny po předchozím vývoji turnaje značným zklamáním,“ ohlíží se za uplynulým víkendem Olivia Prokopová, jež svůj výkon v závěrečném kole oplakala přímo na hřišti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *