POSTUPNÝMI KRŮČKY NA MASTERS

S nepříliš příznivými vyhlídkami odlétá na letošní US Masters v Adventure golfu jeho dvojnásobná absolutní vítězka z let 2012 a 2013 Olivia Prokopová z Putt-golf clubu JM20 a její Olivia Team. Jedná se ovšem o vyhlídky mimosportovní. Přímo v dějišti šampionátu, jihokarolínském Myrtle Beach, totiž řádí již několik dnů „Bestie Florence“, jak je přezdíváno největšímu hurikánu za několik desítek let.

 

„Ani na okamžik nás nenapadlo, že bychom účast vzdali. Samozřejmě máme určité obavy a také velký respekt, ale již týden jsme v nepřetržitém kontaktu s našimi tamními přáteli, takže jsme detailně informováni. Letiště v Myrtle Beach současné chvíli žádné lety neodbavuje, z čehož je patrné, že by nás Američané ani do jakéhokoliv rizika nepustili. Přinejhorším zůstaneme někde na letišti cestou, protože máme dva přestupy, a do Jižní Karolíny se dostaneme o pár desítek hodin později. Hlavně, aby byli v pořádku naši přátelé, kterých tam máme desítky, a aby fungoval elektrický proud, který bude nezbytný. Hřiště, pokud budou poškozená, dají pořadatelé jistě do pořádku,“ přibližuje současnou situaci Olivia Prokopová.

 

Ta se bude letos opírat o čtyřčlenný tým. „Mimo rodičů se mnou odlétá i sparingpartner Pavel Mayer, který je už téměř vyzrálým hráčem s perfektní tréninkovou morálkou a který už je absolutně nedílnou součástí mého týmu. Jako caddye se mnou letí Kristýna Blažková, s níž jsem krátce spolupracovala před dvěma roky, ale vážná nemoc jí nedovolovala létat letadlem, takže jsem musela spolupráci za oceánem odložit a obě jsme spolupracovaly pouze v tuzemsku. Moc se na práci v této sestavě těším. Trenér Marek Špidra bude protentokrát takzvaným přítelem na telefonu, a tak doufám, že pro něho budeme mít jen samé příznivé zprávy,“ naráží Olivia Prokopová na své ambice.

 

„O motivaci nemám nouzi nikdy, navíc jsem k tomu již loni přidala i motivaci, abych něco ze svých zkušeností předala svému mladšímu kolegovi, u něhož bychom si moc považovali, kdyby se v absolutním pořadí přiblížil třicáté příčce, protože na Masters by se mělo jít postupnými krůčky. Já osobně bych chtěla vylepšit loňskou desátou pozici a pohybovat se kolem TOP 5, ale kdo by nemyslel na třetí zelené sako…“