Zlato pro USA

„Jsem moc a moc šťastná a zároveň jsem ráda, že jsem se dokázala vzdát všech osobních ambicí a neodcestovala jsem do Anglie na mistrovství světa, kde jsem měla obhajovat loňský titul,“ zopakovala trenérka národního týmu USA Olivia Prokopová bezprostředně poté, co Vanette Block vybojovala v Horním Bezděkově při letošním ročníku WAGM zlatou medaili.
„Je pro mne velké osobní zadostiučinění, protože turnaj byl pro všech jedenáct amerických hráčů velmi náročný, jelikož se museli během pouhých pěti dnů vyrovnat s naprosto odlišným herním vybavením, než na které jsou zvyklí,“ glosuje úspěšná trenéra.
Vanette Block přitom měla v kategorii Senior Women velmi silnou evropskou konkurenci. Obzvláště pak v mistryni Evropy Annelie Lundell ze Švédska. Ta se také po prvních dvou ze šesti kol pohybovala nejen na špici této kategorie, ale i na špici absolutního pořadí. „Pak ale začala mírně ztrácet, když jí nevyšlo třetí a páté kolo, čehož jsme se snažily s Vanette využít. Nakonec to vyšlo parádně, když se ještě mezi obě hráčky dokázala vklínit Slovenka Iveta Véghová. Parádně jsme si s Vanette poplakaly…,“ vzpomíná stále dojatá Olivia Prokopová.
Tým USA: Paula Gay, Vanette Block, Rick Baird, Rick Culverhouse, Gary Hester, Brian Johnson, Mike Johnson, Geoff Mosk, Greg Newport (C), Rainey Statum, Tony Varnadore. Coach: Olivia Prokopová.