Olivia povede tým USA

Obrovské cti se dostalo dvaadvacetileté české hráčce Olivii Prokopové, člence Síně slávy US PMGA, která v červnu letošního roku povede z pozice kouče národní tým Spojených států amerických při WAGM 2018 v Horním Bezděkově.
„Velmi mě nabídka US PMGA, kterou jsem obdržela na podzim loňského roku, potěšila. Hřiště v Horním Bezděkově dobře znám a budu se snažit odvést dobrou práci a přivést své svěřence k co možná nejlepším výsledkům. Vím, že to nebude vůbec jednoduché, protože turnaje v Evropě se hrají s odlišnými pravidly. Hlavně pak s absolutně odlišnými míčky a holemi, které americkým hráčům půjčím, protože ze svého dřívějšího působení mám přibližně deset holí a stovky míčků.
Jednoduše řečeno, to, co je pro nás v americkém pojetí pravidel US Masters, kde hrajeme pouze golfovými puttery a golfovými míčky, je v Evropě právě WAGM, které se hraje gumovými minigolfovými míčky a minigolfovými holemi s gumou.
Je tedy zřejmé, že se jedná o úplně jinou minigolfovou disciplínu, se kterou se Američané teprve dva roky seznamují, a vždy pouze jednou za rok, kdy vycestují do Evropy, s tímto vybavením několik dnů hrají. Jinak se s ním dlouhodobě v USA vůbec nepřipravují.
Přesto se společně pokusíme o stupně vítězů v některých kategoriích. Silní budou samozřejmě domácí Češi, kteří se budou rekrutovat zejména z hráčů Horního Bezděkova, Švédové a Němci,“ říká Olivia Prokopová, která se v žádném případě nechtěla příliš vyjadřovat k potenciální možnosti startu za národní český tým.
„K této otázce se vyjadřovat nechci a nevyjadřuje se k tomu ani druhá strana, protože je to velmi citlivé téma. Vše jsme si s vedoucím české reprezentace loni v září vyjasnili, a přestože máme v mnohém odlišné názory, nehodláme vést jakékoliv mediální či žabomyší války,“ uzavřela Olivia Prokopová.
David Svoboda