Jsem ráda, když sport spojuje

Ve čtvrtek 1. března se v kongresovém sále Sportovního centra Nymburk konalo slavnostní vyhlášení ankety Sportovec Středočeského kraje za rok 2017. Mezi nejúspěšnějšími sportovci byla nominována i dvaadvacetiletá hráčka Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová, jež v loňském roce obsadila v této anketě první příčku. Tentokrát skončila na příčce šesté. „Budu se znovu po roce opakovat, ale moc si tohoto umístění a ocenění vážím, protože ho vždy řadím k těm největším, které může sportovec v tak obrovské konkurenci, kterou v našem kraji máme, vůbec získat.

Navíc jsem vždy ráda, když se na jednom místě sejdou sportovci z různých sportů a různých disciplín, protože sport alespoň částečně spojuje tolik v současné době rozpolcenou českou společnost, s čímž jsem se nesetkala nikde ve světě.

Když jsem v této anketě loni vystoupala až na stupínek nejvyšší, řekla jsem, že se pro mne jedná o obrovský závazek do budoucna a že se vynasnažím, abych ještě alespoň jednou titul v podobě zeleného saka z profesionální kategorie na US Masters nebo absolutní prvenství z US Open do Česka přivezla. A to se nakonec vítězstvím na US Open povedlo. Tak si dávám pro letošek závazek podobný,“ uvedla Olivia Prokopová, která v loňském roce k triumfu na US Open přidala i titul mistryně světa v absolutní kategorii na WCGC.
David Svoboda