Prokopová vítězkou ProMiniGolf Tour 2014

Více než dva měsíce trval premiérový ročník ProMiniGolf Tour, která měla za hlavní cíl najít nejen nejlepšího, ale i nejkomplexnějšího hráče či hráčku české scény otevřených minigolfových povrchů.

Prokopová vítězkou ProMiniGolf Tour 2014

Do celé série nakonec zasáhlo celkem jedenáct minigolfistů a čtyř minigolfistky, kteří jsou sdruženi v Czech ProMiniGolf Association. A byly to právě ženy, kdo téměř ovládl celkem šestnáct okruhů na čtyřech rozličných površích – v Plasích na Fantasy golfu, v Úžicích na Putting golfu, v Hradci Králové na Adventure golfu a v Berouně na Crazy golfu.

Z celkového prvenství se nakonec radovala současná světová jednička Olivia Prokopová z rakovnického Putt-golf clubu JM20, druhá příčka putuje do stejného clubu v podání Aleše Vlka, jenž za vítězkou zaostal o osmadvacet ran, a bronz brala Taťána Krepsová z GWC Rakovník se ztrátou dalších čtyřiačtyřiceti ran. Podium pro šest nejlepších ještě postupně obsadili Libuše Prokopová (PGC JM20), Michal Novák (FGC Plasy) a Libor Šmolík (AG Plzeň).

„Bylo to nesmírně náročné zejména psychicky, protože se dlouhodobě připravuji především na adventure-golfové turnaje, ale musela jsem se přizpůsobit do jiných typů ran a systémů. Nakonec jsem moc ráda, že jsem dokázala i přes opětovný handicap se zraněným zápěstím – tentokrát na druhé ruce – jednotlivá hřiště nejen odehrát, ale dokonce i na každém zvítězit, i když to nebylo tak přesvědčivé. Na poslední dvě jsem dokonce odjížděla pod lékařským dohledem MUDr. Silbera, který mi naordinoval skutečně silné tišící medikamenty. Nyní už to ale musím vydržet, protože za necelý měsíc odlétám na US Open, pak budu tři týdny jen lehce trénovat a pokusím se opět o malý zázrak na US Masters a mistrovství světa. Pokud to bude nutné, nechám si v zimě odoperovat i druhou ruku, abych to měla s oběma koleny komplet,“ směje se Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *