„Mělo se hrát už tento týden.“

Přesně těmito slovy zhodnotili dosavadní čtyřtýdenní přípravu sedmnáctileté hráčky rakovnického Putt-golf clubu JM20 Olivie Prokopové na letošní US Masters v Adventure golfu, které se jako již tradičně bude konat v jihokarolínském Myrtle Beach, její kouč Aleš Vlk a manažer Jan Prokop.

Taťána Krepsová přihlíží složitější ráně v podání Olivie Prokopové. 

Olivia Prokopová totiž opět ohlásila po loňské a předloňské stříbrné příčce v kategorii profesionálů bez rozdílu pohlaví pokus o vybojování trofeje nejcennější z nejcennějších, a to zeleného saka, které je určeno pouze pro vítěze uvedené kategorie.

„Myslím, že zde odvádíme dobrou práci. Přispěla k tomu i sparing-partnerka Taťána Krepsová, jež přicestovala přesně před týdnem, takže jsme mírně narušili stávající stereotyp,“ říká Aleš Vlk.

A po čtyřech dnech to přišlo. „Olivia předevčírem zahrála na jednom z hřišť, na kterých se turnaj hraje, svůj osobní rekord  26 ran. Hned druhý den pak vyrovnala nejen loni ustanovený rekord na dvě po sobě jdoucí kola Jaye Klapera, kterým ji při loňském ročníku ve finále takzvaně položil na lopatky, což znamenalo, že i Olivia nyní zahrála 26 a 27, avšak zahrála i rekord na tři, čtyři, pět, šest i sedm po sobě jdoucích kol! Postupně totiž během dne dokázala zahrát 30, 28, 28, 30, 27, 27 a 26. Tomu by asi nikdo ze soupeřů nedokázal čelit. Jak ale neustále opakuji, o rekordech tento sport není. Rozhodne se až v sobotu 13. října. A může to zrovna tak být z naší strany naprostý propadák. Jen doplním, že na tomto hřišti, kde rekordy zahrála, je 30 -31 ran už sám o sobě super výsledek. Každý z českých hráčů, kdo tady někdy hrál, ví, o čem hovořím,“ vypočetl Jan Prokop.

Pro milovníky statistik pak Aleš Vlk do telefonu doplnil: „Posledních deset kol na hřišti Hawaiian Rumble má Olivia neuvěřitelný průměr 28,5 rány, na Pinneaple Beach pak 31,9. Tam to ale kazí tři špatné výsledky 35, 36 a 34. Celkově pak má z obou hřišť průměr 30,2 rány. To by na vítězství bohatě stačilo.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *