Jubileum bez favoritů

V průběhu přípravy na letošní vrchol své sezóny, kterým je v jihokarolínském Myrtle Beach US Masters v Adventure golfu, „oslavila“ šestnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE  Olivia Prokopová malé jubileum.

„Dle statistik jsem zahrála za sto šedesát tři měsíce od prvního uchopení hole do ruky právě v těchto dnech tři miliony tréninkových ran. Možná se to někomu může zdát za třináct a půl roku málo, ale je to v průměru šest set ran každý den,“ přibližuje výpočet Olivia Prokopová.

Tu nyní zabrzdilo počasí, protože na východním pobřeží USA prší, což je téměř pohromou pro některé z předních hráčů. „Řada mužů musela v průběhu minulého týdne odcestovat na finálový turnaj asociace PPA do floridského Fernandina Beach, takže přípravu přerušili a po návratu nemohou adekvátně trénovat. Uvidíme, jak tento fakt zapříčiní prořídnutí startovního pole ze strany největších favoritů. Z těch už nyní budou chybět minimálně dva, a to trojnásobný vítěz Daniel McCaslin, jenž měl v pátek vážnou dopravní nehodu, a Astra Miglane Stanwyck, která odstoupila pro údajné onemocnění očí,“ říká Olivia Prokopová.

Právě odstoupení naturalizované Američanky lotyšského původu otevřelo dveře dokořán v kategorii žen pro sparing-partnerku Olivie Prokopové Veroniku Vlčkovou, aby vybojovala jednu z trofejí v kategorii žen. „Na jednu stranu mi je líto, že se s touto sedmačtyřicetiletou legendou nemohu utkat tváří v tvář, i když tréninkové průměry favorizovaly spíše Astru. Na druhou stranu má náš realizační tým nyní vše spočítané tak, že bych prý mohla pomýšlet nejen na bronz, ale i na stříbro. Prý uvidíme, jak se ještě dokáže se svým týmem ve zbývajících dnech připravit Becky Phillips Sandefur, která byla také ve Fernandina Beach.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *