Soutěž rozjeli výborně

První den letošního US Open v Adventure golfu je za námi. A byl to perný den, a to jak co se počasí týká, tak i co do výkonů. Přinesl ale Putt-golf clubu STARLIFE  po šesti kolech hned dvojí zastoupení v první desítce kategorie Open, a to se ještě nikdy v desetileté historii rakovnického oddílu nepodařilo!

Milan Sýkora, jenž zahrál  39, 37, 35, 41, 35 a 35 úderů, se prozatím dělí s Manfredem Stewartem o 9.-10. příčku. Na 8. příčce se s náskokem  dvou úderů před touto dvojicí pohybuje obhájce titulu Matt Mc Caslin a 7. příčku s odstupem dalších dvou úderů zaujímá Olivia Prokopová, jež zahrála 37, 35, 36, 34, 39, 35 úderů. Ta na šestého v pořadí Charlieho Greenwalta ztrácí také pouhé dva údery.
„Olivii za dnešek hodnotím velmi pozitivně, řekl bych přímo výborně! Její přístup ke hře byl skvělý, zahrála přesně takové výsledky, jaké jsme očekávali a chtěli. Hrála disciplinovaně a soustředěně -vyjma předposledního kola, kdy si vybrala „slabší chvilku“, ale tu si tady už vybral skoro každý. To je daň náročnému hřišti. Co se týká Milana, tak dnes odehrál přesně to, na co v současné době po roční přípravě má. I s ním panuje naprostá spokojenost,“ zhodnotil výkon prvního dne kouč Marek Špidra.
Olivia Prokopová má už s největší pravděpodobností v kapse titul v kategorii žen. Stačí, když soutěž, do jejíhož konce zbývají dvě nedělní finálová kola, pouze dohraje, protože všechny soupeřky odstoupily nebo k turnaji vůbec přes veškerou přípravu, kvalifikaci a přihlášení nenastoupily! „Olivia už je sice v soutěži jediná žena, nicméně příprava a dnešní výsledky nenechávají snad nikoho na pochybách, že by tuto kategorii tak jako tak v pohodě vyhrála. My se ale musíme v první řadě soustředit na to, aby uspěla v kategorii Open,“ uvedl Špidra.

Miroslav Elsnic, Rakovnický deník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *