Olivia Prokopová ovládla britskou anketu, aby poté

Počátkem roku bylo ve Velké Británii ukončeno hlasování v anketě „Miniaturegolfer 2008 awards“, které bylo prvním kolem výběru kandidátů do jednotlivých kategorií odstartováno v prosinci loňského roku.

Olivia Prokopová ovládla britskou anketu, aby poté <br>ZMĚŘILA SÍLY S ATLETEM

Mezi zahraničními hráči obdržela nejvíce hlasů třináctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová, jež zvítězila v kategoriích „Nejpopulárnější zahraniční hráč na BMGA Tour“ a „Nejlepší zahraniční hráč na BMGA Tour“. V obou kategoriích za sebou nechala Prokopová jen samé muže, kteří se společně s ní mezi desítku nejlepších z prvního kola hlasování dostali.
Mezi nejpopulárnějšími hráči obdržela Olivia 65% hlasů, na druhé příčce se umístili Finové Pasi Aho a Jouni Valkjärvi s patnácti, respektive deseti procenty hlasů. V kategorii nejlepší hráč patřilo české hráčce 47,06 % hlasů, druhý Jouni Valkjärvi obdržel 29,41% hlasů a třetí Mattias Ståhl ze Švédska 17,65% hlasů.

Prokopová navíc opanovala i kategorii „Nejlepší junior na BMGA Tour“, která byla vyhlášena bez rozdílu státní příslušnosti a ve které nasbírala 45,45% hlasů před druhým Leo Kukielkou (22,73%) a třetím Matthew Hardingem (13,64%) z Velké Británie.

„Je to krásné ocenění mé práce a výsledků, navíc když v anketě hlasují jen samotní hráči a funkcionáři – moc si toho vážím,“ uvedla Olivia Prokopová.
Ta také absolvovala ve čtvrtek neobvyklý minigolfový souboj. „Domluvili jsme se s Tomášem Knéblem, bývalým atletickým mistrem republiky ve sprintu a nejlepším sportovcem okresu Rakovník za rok 2001, že si proti sobě zahrajeme. Pro něho to bylo absolutně premiérové setkání s novým sportem, pro mne zajímavé setkání s velkou osobností. Tomáš má obrovského sportovního ducha a asi i talent na všechny sporty, jelikož hrál skutečně velmi dobře. Nezvítězil sice, ale ve druhém kole zahrál v mé aréně jeden z nejlepších výsledků – 58 úderů, který tam byl od osob mimo minigolfistů zahrán,“ vysekla Prokopová Knéblovi pochvalu.

„Vyzkoušel jsem si, jak moc náročný tento sport je, a mohu říct, že to není žádná sranda. Je to jak o psychické pohodě, tak i o fyzičce. O to víc jsou výsledky Olivie obdivuhodné. Jsem rád, že jsem mohl na vlastní oči vidět, jak tento sport ovládá,“ řekl na závěr Tomáš Knébl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *