Prokopová vlastní Zlatý oříšek

Mezi poslední třicítku z více než tří set nominovaných dětí vě věku od šesti do dvanácti let se v letošním ročníku prestižní ankety „Zlatý oříšek“ dostala i dvanáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu CONDOR Olivia Prokopová.

Prokopová vlastní Zlatý oříšek

„Soutěž nemá žádné ohraničující kategorie, staví tak vedle sebe úspěšné děti z nejrůznějších oborů. Vítězem se může stát každý chlapec nebo děvče, kteří v daném roce vytvoří, nebo učiní něco mimořádného v jakémkoliv oboru. Může to být umění, sport, ekologie, přírodověda, chovatelství, jazykové schopnosti a podobně,“ uvádí k pravidlům Prokopová, jejíž rodinu po výběru třicítky nominovaných ze všech došlých přihlášek navštívili osobně zástupci soutěže Zlatý oříšek, kteří kromě fotografií pořídili i vizitku každého nominovaného.
O několik dnů později zasedla výběrová komise, ve které měli své zastoupení zástupci médií, sponzorů a organizátorů soutěže a která vybírala deset vítězů, a to tak, že každý člen měl k dispozici deset hlasů, které rozděloval po jednom hlase mezi nominované. Deset dětí s nejvyšším počtem hlasů zvítězilo.
„Pak nás všech třicet nominovaných pozvali do brněnského televizního studia na natáčení pořadu, v jehož závěru bylo slavnostně odtajněno a vyhlášeno těch deset vítězů. A zdali jsem uspěla? Nejprve jsem si myslela, že vše utajím až do vysílání, které bude 1. ledna od 11.05 na ČT 1, ale už to prosáklo na veřejnost, proto mohu říct, že i já jsem se dostala až do té závěrečné desítky, která obdržela Zlatý oříšek 2007,“ usmívá se Olivia Prokopová a doplňuje. „Moc si tohoto ocenění vážím a řadím ho skutečně hodně vysoko, protože uspět v tak rozmanité společnsoti a konkurenci se nepovede každý den.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *