Prokopová šestá v kraji

V tradiční anketě Krajského úřadu Středočeského kraje o nejlepšího sportovce Středočeského kraje, jejíž slavnostní vyhlášení se odehrálo v úterý 2. prosince v mladoboleslavském Muzeu Škoda Auto, obsadila Olivia Prokopová, třináctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu CONDOR, šestou příčku v nejprestižnější kategorii jednotlivců. Oproti letům minulým rozhodovala o konečném pořadí odborná komise, jež byla složena ze zástupců sportovního kolegia a zástupců sportovních svazů.

Prokopová šestá v kraji

„Nesmírně si tohoto ocenění vážím. Uspět v olympijském roce a v té záplavě olympijských sportů a sportovců je něco úžasného. Zároveň se jedná o obrovský závazek do příští sezóny,“ uvedla Olivia Prokopová, která následně odpovídala na dotazy novinářů.

Kam vlastně toto ocenění řadíš?
„Myslím, že pro mne osobně je to nejvýš, kam mohu při svém sportovním zaměření v obdobných anketách dosáhnout.“ Prozradíš něco z tvých nejbližších plánů?
„Za tři dny by se měl slavnostně otevřít můj šestijamkový Indoor Puting green, kde táta rozmístil jamky a mantinely tak, abych měla nasimulováno co nejvíce herních variant. Bude to po deseti letech konečně ta nejlepší zimní příprava…“

…takže útoky na mety nejvyšší?
„Po letošních zkušenostech už jsme se rozhodli, že ambice předem oznamovat nebudeme. Je to sport a stát se může cokoliv. Samozřejmě chceme opět uspět a půjdeme za našimi postupnými cíli… I proto jsem se rozhodla, že se příští sezónu zaměřím více méně na major turnaje. Zbývající čas strávím důkladným tréninkem, navíc bych ráda alespoň na týden do tréninkového centra Hanse Olofssona ve Stockholmu. Je to dvojnásobný vítěz US Masters a byla by to ta absolutně nejlepší příprava.“

Proslýchá se, že se kolem tebe chystají obrovské změny…
„Něco na tom je, ale – prosím – mějte strpení…“

Sportovec Středočeského kraje 2008 – kategorie jednotlivců:

  1. Ondřej Synek (veslování)
  2. Tomáš Janků (atletika)
  3. Jan Gruber (veslování)
  4. Štěpánka Hilgertová (vodní slalom)
  5. Kateřina Šafránková (atletika)
  6. Olivia Prokopová (minigolf)
  7. Josef Nikl (sportovní střelba)
  8. Vavřinec Hradílek (vodní slalom)
  9. Michaela Mrůzková (rychlostní kanoistika)
  10. Petr Koukal (badminton)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *