Dětské domovy soutěžily v minigolfu

V sobotu 26. května uspořádal rakovnický Putt-golf club CONDOR v novostrašeckém areálu Na Kocourku již druhý ročník CONDOR Cupu – minigolfového turnaje pro děti z dětských domovů, který byl premiérově doplněn i o další z podniků Olivia Cupu pro klienty rakovnického Domova Ráček.

Dětské domovy soutěžily v minigolfu

„Jsem ráda, že se díky iniciativě manželů Prokopových z rakovnického golfového klubu podařilo na loňský první ročník úspěšně navázat a doufám, že se zde budeme setkávat i letech příštích. Přeji vám mnoho sportovních úspěchů a vždy mějte na paměti olympijské heslo, že není důležité zvítězit…,“ uvedla při úvodním slovu Jarmila Dolejšková, jednatelka občanského sdružení Klub přátel dětí z dětských domovů.

„I já jsem rád, že vás všechny mohu přivítat právě v těchto místech, a i já vám všem přeji mnoho sportovních úspěchů,“ přivítal děti z dětských domovů v Novém Strašecí, Kralup nad Vltavou a Solenic a klienty Ráčku senátor Miloslav Pelc, ze jehož předešlého starostování právě novostrašecké sportoviště vyrostlo.

Poté už přišly na řadu malé cheerleaders, tedy roztleskávačky z místního dětského domova, po jejichž vystoupení předvedli hráči rakovnického klubu Olivia Prokopová a Josef Vozár několik minigolfových úderů.

Po tříhodinových litých bojích mohl majitel společnosti CONDOR Robert Dvornický předat všem čtyřem zúčastněným subjektům nejen věcné dary, ale i plakety pro vítěze. Z těch se nakonec v CONDOR Cupu 2007 radovaly v kategorii dívek vítězka Petra Pekárková – 73 úderů, stříbrná Veronika Jedlová a bronzová Martina Siváková (všechny DD Kralupy), které dosáhly shodného výsledku 77 úderů a o pořadí tak muselo rozhodnout následné play off.

V kategorii chlapců loňské vítězství obhájil Aleš Čižmár – 62 úderů (DD N. Strašecí), před druhým Filipem Hubeným – 66 úderů (DD Kralupy) a třetím Lukášem Výbochem – 69 úderů (DD N. Strašecí).

Plakety za Olivia Cup pak byly pro soutěžící z Ráčku rozdány v tomto pořadí: 1. Ludmila Polanecká – 75 úderů, 2. Jan Majba – 81 úderů, 3. Jakub Tupý – 86 úderů, 4. Renata Palkosková – 95 úderů.

„Chtěl bych poděkovat nejen všem pořadatelům, soutěžícím a sponzorům, ale i městskému úřadu v Novém Strašecí, který nám sportoviště bezplatně pronajal. Doufám, že se zde opět všichni za rok sejdeme,“ uzavřel sobotní odpoledne Alexander Krško, ředitel novostrašeckého dětského domova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *