Ohlédnutí Olivie Prokopové za rokem 2006

Nejúspěšnější sezónu prožila v roce 2006 jedenáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu CONDOR, golfistka Olivia Prokopová, která si v samém závěru soutěžního ročníku splnila další velký cíl, jímž bylo vítězství v ženském Turnaji mistrů.

Turnaj mistrů

„Na Turnaji mistrů, který byl pro nás všechny vrcholem sezóny a prakticky celý rok jsem směřovali pouze k němu, to ale nebylo vůbec jednoduché. Vždyť jsem po dvanácti kolech zvítězila o pouhý jeden úder. O to byla radost větší. S odstupem času jsem ráda, že jsem vše zvládla psychicky, i když se výsledek nevyvíjel po celou dobu dobře. Poprvé jsem totiž byla svým realizačním týmem v samém závěru soutěže informována, jak si stojím,“ naráží Olivia na fakt, že nikdy předtím prakticky nevěděla, jakých výsledků dosahují soupeřky a soupeři a vše se dozvídala až při závěrečném vyhlašování.

„Dlouho jsem se rozhodoval, protože ostatní nechali rozhodnutí na mně, zdali Olivii fakt, že je to stále jen o jeden úder, říct, či nikoliv. Nakonec jsem usoudil, že vlastně musím. Nakonec to ustála, ale podobnou praxi bych raději příště už nepoužíval,“ vrací se k inkriminovanému okamžiku otec Jan Prokop.

„Bylo to sice náročné, ale sama jsem samozřejmě chtěla zahrát co nejlépe, takže jsem až tak svázaná nebyla, i když zvýšenou nervozitu jsem pociťovala. Jak říkám, po závěrečné jamce byla radost o to větší. Podrobně – jamku po jamce – jsme sice věděli, jak hraje druhá Vanette Block, přesto jsme dlouho čekali, jak to vlastně dopadlo, protože i my jsme se mohli někde přepočítat,“ vzpomíná Olivia, která již dnes hledí k příštímu ročníku Turnaje mistrů.

„Jelikož jsem již kvalifikovaná, mohu se připravovat v klidu. Kvalifikace, která probíhá na několika turnajích USPMGA Tour, je totiž velice ošidná a postup může utéct například jen o pouhý jeden úder. Navíc se v kvalifikacích soutěží o postup na závěrečný turnaj společně s muži, což je o to náročnější. Pro příští rok tak mám další velký cíl. Obhájit prvenství v kategorii žen a co možná nejvíce se přiblížit desítce v kategorii Open, kde soutěžíme společně s muži.“

Zklamání

„Zklamaná jsem určitě nejvíce ze svých dvou závěrečných kol na Mistrovství světa v Crazy golfu. V této soutěži se nedá utajit, jak si kdo stojí, a já nezvládla právě to nejdůležitější, protože jsem pět ze sedmi kol vedla jak soutěž žen, tak i mužů. Obhájila jsem sice prvenství v ženách, ale psychika a asi i únava udělaly své ve společné kategorii s muži. Prostě jsem hrála zadržené údery, z čehož pramenilo minimum es, bez kterých jsem na první místo pomýšlet nemohla. Šesté místo je pro mne zklamáním, i když před turnajem bych brala i umístění do desítky.

O tu jsem přišla i nezvládnutým rozstřelem při Arizona Open v Sedoně, kde jsem podlehla Jimu Palisanovi.

Třetí letošní zklamání přišlo ve druhém kole na Irish Open, kde mne žalostný výkon poslal na sedmou příčku Open,“ vzpomíná na neblahé okamžiky Olivia Prokopová.

Pozitiva

„Jednoznačně jsem ráda, že se podařilo na vybrané turnaje, zejména na Turnaj mistrů dát dohromady silný realizační tým. Své si mimo táta a mámy odvedli i trenér Marek Špidra, kouč Jirka Kobsa, kondiční trenér Petr Mendík a zejména masér Jirka Kreps. Bez něho si dnes již nedovedu každodenní tréninky snad ani představit. Na turnajích pak byl – a doufám, že i bude, protože dohoda zní i pro příští Turnaj mistrů – téměř nenahraditelný,“ pochvaluje si zázemí Olivia.

„Já bych to, co se povedlo, pojal ze širšího pohledu. Jsme rádi, že se nám podařilo udržet a rozšířit sponzorský okruh firem a institucí, když jsme například velice úzkou spolupráci navázali se společností Condor, jejíž jméno se nakonec objevilo i v názvu našeho klubu. Všem bych rád touto cestou ještě jednou poděkoval.

Ze sportovní stránky nám dokonale vyšla zimní příprava, protože jsem se premiérově s přispěním firmy Dřevo-interiér připravovali pod střechou. Bude tomu tak – díky sdružení Nedrog, které nám vyčlenilo v Arše jednu z místností, ve které povedeme pro zájemce i malý kroužek – i v zimě letošní. K dispozici máme tři trenažéry, na kterých se dají mnohé herní prvky nasimulovat. Důležitou součástí pak bylo únorové pětidenní soustředění se švédskými reprezentanty v eskilstunské hale, které Olivii dalo pro celý rok asi nejvíce. Na přelomu ledna a února bychom tam měli odcestovat znovu.

A co se týká společenských akcí, jsem moc rád, že jsme mohli alespoň malou měrou přispět k činnostem novostrašeckého Klubu přátel dětí z dětských domovů a rakovnického Domova Ráček, pro které jsme uspořádali několik turnajů. V podobném duchu bychom rádi pokračovali i v roce 2007,“ vypočítává pozitiva roku 2006 Jan Prokop.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *