Ve vedení US Open Prokopová a Mc Caslin

V jihokarolínském Myrtle Beach je na letošním US Open v Adventure golfu odehrán první hrací den, ve kterém bylo na programu šest okruhů na hřišti Pineapple Beach. V čele šestačtyřicetičlenného pole profesionálů je osmnáctiletá hráčka Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová, která se o vedení dělí s trojnásobným vítězem US Masters Dannielem Mc Caslinem.

„Dá se říct, že jsem celkem spokojená, i když mám velké výhrady ke svým třem chybám, jež jsem udělala. Zejména zavření posledního šestého okruhu třemi ranami mi může zítra hodně mrzet. Mohla jsem být sama v čele… Danny je silný a udělá vše pro to, aby mne zastavil. Myslet samozřejmě musíme i na další borce za námi,“ naráží Olivia Prokopová na fakt, že s odstupem pouhých čtyřech ran následuje vedoucí duo trojice Reeves, Lebo a Newport. O další dvě rány pozadu zůstávají Klapper a Matt McCaslin.

Prokopové oproti zvyklostem vyšly tentokráte tři odpolední okruhy. „Na tomto faktu jsem značně zapracovala. Dnes jsem dopoledne hrála 30, 31, 30, odpoledne pak 29, 28 a těch nešťastných 31, kdy mi nevyšla závěrečná jamka. Nicméně, jak vždy říkám, stejně se bude rozhodovat až zítra ve druhém finálovém okruhu.“

Tato dvě kola se již obejdou bez druhého českého hráče Václava Leitnera, který byl po dopoledních kolech na patnácté příčce (36, 30, 33), odpoledne už mu tak nesvědčilo (38, 38, 36), a proto se rozhodl z průběžné dvaadvacáté příčky odstoupit. „To není nic neobvyklého. Dnes jsem už sedmým hráčem, který nedohraje. Než se trápit a vědět, že na první patnáctku to stejně nebude, je lepší ráno podpořit Olivii,“ říká k důvodům odstoupení Václav Leitner.

„Vašek si svoji úlohu sparing-partnera opět splnil do putníku a za to mu náleží dík celého týmu. Bez nadsázky lze říct, že své možná lepší výsledky, kterých mohl dosáhnout, položil na oltář Oliviina případného úspěchu. Takhle by měl vypadat týmový duch. To je ale celý Vašek, přesně takového ho vždy známe, čili ničím nepřekvapil a znovu jen potěšil,“ pochvaluje si spolupráci manažer výpravy Jan Prokop.

K výkonnosti Olivie Prokopové se vyjádřil trenér Aleš Vlk. „Škoda těch dvou a tří chyb, kterých se dopustila. Ale jinak hraje opět na nejvyšší úrovni. Jen oproti podzimu, kdy se zde hrálo pět okruhů US Masters, na kterém dominovala, si zlepšila průměr na jedno kolo o dvě rány, a to je sakra hodně! Pevně věříme, že se zítra popere o příčku nejvyšší.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *