Zlato a stříbro z US Open

Z letošního minigolfového US Open, které bylo v severokarolínském Hendersonville velmi poznamenané přívalovými dešti a místními záplavami, přivezla sloučená výprava rakovnických golfistů dva poháry za vítězství v dílčích kategoriích a jedno stříbro ze soutěže dvojic, i když zejména obhájkyně loňského absolutního prvenství, třiadvacetiletá Olivia Prokopová (PGC JM20), myslela právě v kategorii na lepší než jedenáctou příčku.

„Bohužel jsem se nedokázala vyvarovat určitým výkyvům, ale to na tomto velmi náročném hřišti vůbec nikdo ze sedmapadesáti startujících profesionálů. I proto jsou odstupy minimální. I mne na jedenácté příčce dělilo od prvního Raineyho Statuma pouze deset ran, což je na deset okruhů nic. O to víc celý můj tým tři o něco málo horší okruhy mrzí,“ rekapituluje Olivia Prokopová.

Ta se naopak mohla radovat z vítězství v kategorii žen a z druhé příčky v kategorii dvojic, kterou vybojovala společně s Joeym Graybealem. V této kategorii se premiérově (ostatně jako na celém US Open) přestavil jedenáctiletý Pavel Mayer (GWC Rakovník), který nejprve získal pohár za vítězství v kategorii juniorů do dvanácti let, aby posléze skončil společně s Travisem Walshem v soutěži dvojic na desáté příčce ze třinácti týmů. V kategorii PRO pak obsadil lichotivou šestačtyřicátou pozici.

„První den jsem hrál dobře, druhý den se mi přestalo dařit a celé umístění, které bylo do té doby velmi dobré, jsem si pokazil. Jsem ale za tyto zkušenosti moc rád. Měl jsem dokonce tu čest hrát několik kol ve flajtu s Johnem Venturou, což je živoucí legenda našeho sportu,“ zhodnotil své vystoupení Pavel Mayer.

„Může nás mrzet pár nevydařených ran Olivie. Vše jsme ale hned na místě společně analyzovali, abychom se toho do budoucna vyvarovali. To samé platí i u Pavla, který ví, na čem má pracovat. Oba mají před sebou ještě hodně jistě vydařenějších turnajů,“ uvedl na adresu svých svěřenců trenér Marek Špidra.